Шмигаль доручив Кабміну забезпечити Крюківський вагонзавод держзамовленням

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам забезпечити Крюківський вагонобудівний завод держзамовленням на мінімум 70 вагонів

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду, передає ЕспресоTV.

"Найближчим часом ми разом з представниками заводу, профільними міністрами, "Укрзалізницею" домовилися визначити механізм придбання та запуску ще 70 (вагонів - ред.)", - сказав Шмигаль.

Прем'єр також попросив Міністерство інфраструктури, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також Міністерство фінансів якнайшвидше провести всі необхідні наради і забезпечити ще в цьому році підприємство держзамовленням як мінімум на 70 вагонів.

Шмигаль додав, що 28 липня відбулася оплата за перші 18 вагонів, які уже виготовлені.

Він наголосив на важливості того, щоб стратегічні підприємства були завантажені роботою і могли забезпечувати продукцією як Україну, так і експортувати за кордон. 

"Президент України Володимир Зеленський говорив про необхідність виробництва і закупівлі 90 пасажирських вагонів уже цього року", - підкреслив Шмигаль.

Він додав, що проситиме Міністерство закордонних справ зробити реформу відповідних дипломатичних представництв та переорієнтувати їх на підтримку експорту українських виробників.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb