Євросоюз ухвалив пакет санкцій проти Китаю

Рада Європейського Союзу ухвалила пакет обмежувальних заходів у відповідь на ухвалений Китаєм закон про національну безпеку Гонконгу

Про це йдеться у прес-релізі відомства.

"ЄС вирішив схвалити узгоджений пакет заходів, у відповідь на ухвалення (Китаєм – ред.) закону про національну безпеку (Гонконгу – ред.), який повинен бути імплементований на рівні ЄС та / або держав-членів, якщо це вважається доцільним, у відповідних сферах їхніх компетенцій", - йдеться у прес-релізі.

Згідно з рішенням Ради ЄС, відтепер будуть враховувати наслідки закону про нацбезпеку Гонконгу при розгляді питань притулку, міграції, віз та політики проживання.

Також запроваджуються обмеження до Китаю на експорт обладнання та технологій, які можуть використовуватися в Гонконгу для репресій, перехоплення внутрішніх комунікацій або кіберспостереження.

Розглядаються можливості розширення фінансування стипендій та академічних обмінів за участю студентів та університетів Гонконгу.

Серед іншого, ЄС надаватиме підтримку громадянському суспільству Гонконгу та продовжить моніторити судові процеси щодо продемократичних активістів у регіоні.

Рада ЄС закликає до кінця року провести моніторинг імплементації китайського закону про нацбезпеку Гонконгу та вплив від пакета заходів, ухвалених Європейським Союзом.

Нагадаємо, 15 липня президент США Дональд Трамп затвердив санкції проти Китаю за утиски автономії Гонконгу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb