Любителям гострих відчуттів: на Львівщині хочуть запустити екскурсійні тури в діючі шахти

Управління туризму та курортів Львівської ОДА вивчає можливість запуску екскурсійних турів у діючі шахти підприємства

Таку ідею обговорили під час візиту представників управління туризму Львівської ОДА до Червонограда, інформує прес-служба Львівської ОДА,  передає "Еспресо.Захід". 

Зокрема чиновники спустилися на глибину 530 метрів у гірничі виробки ВП "Шахта "Лісова" ДП "Львіввугілля", що в селі Сілець. 

"Для Львівщини розвиток туризму є одним із пріоритетних завдань. Наша область пропонує медичний та оздоровчий туризм, а також екологічний, активний, пізнавальний, релігійний, гастрономічний. Ми подумали:  а чому б не запропонувати мандрівникам індустріальний туризм? Багато ж туристів шукають справжніх експериментів, нових емоцій, цікавляться процесами виробництва", – зазначив заступник начальника управління туризму та курортів облдержадміністрації Тарас Лозинський. 

Разом з колегами він спустився учора у гірничі виробки ВП «Шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля», що в селі Сілець. Глибина копальні – 530 м.

"Переконалися, що створити екскурсійні тури в шахту – цілком реально, на території можна було б навіть зробити музей з експозиціями, створити сувенірну продукцію і бренд", – додав Тарас Лозинський. 

Наразі управління туризму вивчає механізми погодження дозволів на проведення екскурсійної діяльності в шахтах. 

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті почали проводити екскурсії на закритий військовий об'єкт РЛС "Дніпро".