Mastercard запустив послугу зняття готівки на касах супермаркетів та АЗС

Mastercard з серпня запустить можливість зняття готівки на касах супермаркетів та АЗС при здійсненні покупки

Про це повідомила пресслужба Mastercard.

Згідно з повідомленням, Mastercard у партнерстві з банками Приватбанк, Ощадбанк і Райффайзен Банк Аваль масштабує послугу "Готівка на касі". З 1 серпня послуга стане доступною на касах супермаркетів "Сільпо", "Фора", Varus, а також на АЗС WOG і ОККО.

"Послуга "Готівка на касі" дозволяє держателям карток при оплаті покупок карткою Mastercard будь-якого українського банку отримати зручний і швидкий доступ до готівки просто на касі торгової точки - без необхідності шукати і використовувати банкомат", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, аби отримати готівку на касі торгової точки, покупець має лише оплатити товар банківською картою на будь-яку суму і повідомити касира про бажання зняти готівку. 

При цьому максимальна сума видачі готівки за одну транзакцію складає 500 грн, незалежно від вартості покупки. Після підтвердження операції касир видасть чеки з деталями покупки товару і видачі готівки.

У пресслужбі також додали, що з 1 серпня цього року вступає в силу постанова НБУ №59, яка передбачає спрощену і удосконалену процедуру обліку та здійснення операцій видачі готівки на касах торгових підприємств, що, у свою чергу, стимулюватиме масштабування послуги.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb