Мінцифри планує впровадити адресну компенсацію мінімального пакету інтернет-послуг малозабезпеченим громадянам

Мінцифри планує впровадити адресну компенсацію базового тарифу у 30 Мбіт/cек для малозабезпечених громадян

Про це пише Інтерфакс-Україна за підсумками брифінгу Міністерства цифрової трансформації.

"Для того, аби всі громадяни могли скористатися базовим, на мою думку, правом доступу до інформації через інтернет, ми плануємо адресну компенсацію тим споживачам, які не можуть собі дозволити базовий тариф у 30 Мбіт/cек", - цитує видання слова заступника міністра цифрової трансформації з розвитку інфраструктури Олександра Шелеста.

Він зазначив, що це передбачено зобов'язаннями України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС: надання універсальної послуги широко використовується європейською практикою, яку міністерство планує імплементувати в Україні.

За словами Шелеста, роль держави у розвитку широкосмугового доступу до інтернету в першу чергу буде полягати у забезпеченні замовлення на підключення соціальних об'єктів шляхом оголошення прозорого конкурсу на зазначену послугу.

"Ми розраховуємо, що оскільки оператори отримають першого - і постійного клієнта у вигляді установи соціальної інфраструктури, то вони зможуть надавати адекватні ринкові конкурентні ціни для споживачів", - зазначив заступник міністра.

Він також зазначив, що в цілому Мінціфри сподівається охопити підключенням до ШПД-інтернету 100% населення України за два-три роки до кінця роботи поточного уряду. Для вирішення цієї проблеми Мінціфри активно працює над Національним планом розвитку широкосмугового доступу до інтернету.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb