Під КМДА провели акцію проти забудов Комарницького, якого називають "смотрящим" за Києвом

Активісти вийшли під будівлю КМДА з вимогою припинити корупційні схеми "смотрящего" Дениса Комарницького та народного депутата Миколи Тищенка

Про це повідомила ГО "Стоп свавіллю" у Facebook.

"Сьогодні громадські організації і активісти вийшли під КМДА на мітинг проти корупційних схем "смотрящого" за Києвом Дениса Комарницького, нардепа Миколи Тищенка та чоловіка його сестри Германа Блінова. В нас тепер немає жодних сумнівів, у зв’язку з цими людьми і мера Києва Віталія Кличка. Який вже після всіх гучних скандалів, вже після обшуків у Комарницького, Тищенка, його сестри та Блінова видав розпорядження про виділення ще майже 400 млн гривень на ООО "Еко-Буд-Трейд". Це прокладка Комарницького та Тищенка, якою в їхніх інтересах керує Блінов", – говориться у публікації.

Там нагадується, що, за інформацією журналістів, "Еко-Буд-Трейд" в останні роки отримала з бюджету міста 6 млрд грн на добудову Подільського мосту і ще понад 1 млрд грн на будівництво Окружної дороги.

"Тож тут постає логічне питання до мера Кличка: чи він в долі з Комарницьким, Тищенком та Бліновим, якщо продовжує виділяти гроші на їхню компанію і покривати їхні корупційні схеми?", – зазначили активісти.

Вони висунули до мера ще одне питання: чому він досі не звільнив корумпованих керівників Департаменту 

Активісти вимагають від Віталія Кличка пояснннь стосовно участі у корупційних схемах.

"Ми, як і вся громада Києва, впевнені: те, що Кличко продовжує віддавати мільярди з міського бюджету на "розпил" фірмам Комарницького, Тищенка та Блінова, наводить на самого мера підозру у тісних зв'язках зі "смотрящими" та будівельною мафією столиці. Тож ми вимагаємо від мера публічно прокоментувати дану ситуацію!", – резюмували у організації.

Довідка: Денис Комарницький член команди Леоніда Черновецького. У 2011 році співголова фракції Блоку Черновецького в Київраді Денис Комарницький був затриманий за розбійний напад. 8 квітня 2011 року, в приміщенні Київської мерії СБУ затримала Дениса Комарницького. У грудні 2012 року Шевченківський райсуд Києва засудив екс-співголову депутатської фракції Блок Леоніда Черновецького в Київраді, депутата Київради Дениса Комарницького до двох років умовно. Суд визнав Комарницького винним в тому, що він разом з двома співучасниками 2 серпня 2005 року в приміщенні бюро технічної інвентаризації в Києві побив адвоката Гранцева, відібравши у нього валізу з $20 тис. 

Раніше журналісти bihus.info писали, що ексдепутат Київради і соратник Леоніда Черновецького, а нині так званий “смотрящий” за Києвом Денис Комарницький у 2017 році домовився з менеджеркою міністра-втікача Олександра Клименка щодо виведення з-під арешту і подальшого продажу ряду об’єктів у Конча-Заспі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb