"Зброяр-хендмейкер" з Волині: чоловік переробляв і продавав вогнепальну зброю

Тепер волинянину світить 7 років за ґратами

У Волинській області оперативники затримали чоловіка, який упродовж тривалого часу незаконно переробляв вогнепальну зброю і продавав її клієнтам з усієї України. Лише з початку цього року мешканець одного з районів області здійснив незаконне втручання до понад ста одиниць вогнепальної зброї. 

Про це повідомляє прес-служба поліції Волинської області, передає "Еспресо-Захід".

Як розповіли в поліції, за зловмисником стежили кілька місяців. За цей час оперативники встановили його спільників, замовників, як налагоджена система його діяльності тощо.



29 липня поліцейські належним чином задокументували черговий факт втручання у заводську конструкцію нарізної зброї. Після цього працівники управління карного розшуку разом зі слідчими слідчого управління та ротою поліції особливого призначення ГУНП у Волинській області провели обшуки за місцем проживання фігуранта та безпосередньо у його "майстерні".

"Під час обшуку виявили заготовки та деталі до вогнепальної зброї, "глушники" (як готові, так і деталі до них), понад 80 набоїв різних калібрів до нарізної зброї, уже перероблену зброю, готову до відправки, та інше. Загалом виявили та вилучили три одиниці нарізної зброї та одну гладкоствольну рушницю з ознаками переробки. Слідчі дії тривають", – повідомляють у поліції.

"Зброяра" затримали і вирішують питання про оголошення підозри за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст. 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) Кримінального Кодексу України. За такі дії карають позбавленням волі від 3 до 7 років.