У Коломию після 8 місяців у зоні ООС повернулися “Едельвейси”

Сьогодні в Коломию, на місце постійної дислокації, після восьмимісячної ротації в зоні ООС повернулися воїни 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування “Захід”

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Особовий склад бригади зустрічали представники командування ОК “Захід” Сухопутних військ Збройних сил України, представники влади, духовенство, а також рідні та сотні мешканців міста. Священники різних конфесій разом із військовими капеланами провели короткий молебень на честь повернення воїнів додому. За традицією, поіменно згадали полеглих побратимів. Після останньої ротації додому не повернулися троє бійців бригади: Олександр Маланчук, Микола Сорочук та Олексій Капустян. Загалом віддали своє життя за Україну 32 військовослужбовці коломийської “десятки”.

Полковник Володимир Горбатюк вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня матері загиблого під час цієї ротації молодшого лейтенанта Олександра Маланчука. Заступник командувача військ ОК «Захід» та командир бригади, Герой України полковник Василь Зубанич нагородили декілька десятків військовослужбовців, які проявили мужність і незламність у боротьбі з агресором.













Після урочистостей бійці пройшлися центральними вулицями міста в супроводі техніки, яка допомагає їм боронити східні кордони держави. А відтак з нагоди повернення воїнів додому в центрі Коломиї відкрили пам’ятник “Щит України” на честь 10-ї бригади. Пам’ятник – це металева конструкція у вигляді карти України, посередині якої – щит із квіткою едельвейсом, що є символом бригади. За словами командира бригади Василя Зубанича, ідея спорудження монумента належить воїнам “десятки”.