Уряд змінив вимоги до тестування на СOVID-19 при в'їзді з "червоної" зони

Кабмін оприлюднив постанову, згідно з якою змінені вимоги до тестування на COVID-19 при в'їзді в Україну, а також оновлена класифікація країн на "червону" та "зелену" зони

Відповідна постанова Кабінету міністрів №641 оприлюднена на Урядовому порталі.

Згідно з постановою, відтепер, якщо особа не бажає проходити 14-денну самоізоляцію під контролем додатку "Дій вдома" або обсервацію у спеціальних установах, вона може пройти ПЛР-тестування на коронавірус за кордоном.

Зазначається, що таке тестування має бути зроблене не пізніше 48 годин до в'їзду в Україну. 

Крім того, з 1 серпня почне діяти нова класифікація розподілу країн на "червону" та "зелену" зони на основі нових випадків виявлення СOVID-19.

Зокрема, до "червоної" зони будуть віднесені країни, де число нових випадків хвороби на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні, або приріст числа захворень за останні 14 днів перевищує аналогічний показник за попередні 14 днів на 30%.

Список таких країн буде формувати Міністерство охорони здоров'я та оновлюватися кожні 7 днів.

Після приїзду з країни "червоного" списку необхідно пройти 14-денну обсервацію, самоізоляцію або отримати негативний результат ПЛР-тестування на короанвірус, зроблений в Україні або у зарубіжній лабораторії не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду в Україну.

Зазначимо, раніше в Україні визнавалися лише ПЛР-тести зроблені в українських лабораторіях.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb