Вартість електроенергії для малого бізнесу у Києві з серпня зросте на 6%, - КМДА

Вартість електроенергії для малих непобутових споживачів з 1 серпня зросте у середньому на 6%

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Згідно з повідомленням, у столиці вартість електроенергії для малих непобутових споживачів, до категорії яких не належить населення, із 1 серпня збільшиться в середньому на 6%.

"Це пов'язано зі змінами тарифів на передачу і розподіл, які ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тарифи на електроенергію для населення не змінилися", - зазначили у пресслужбі.

У пресслужбі нагадали, що малими непобутовими споживачами до 31 грудня 2020 року вважаються ті, які купують електроенергію для власного споживання, не є побутовими споживачами та електроустановки яких приєднані до електромереж із договірною потужністю до 150 кВт.

Також зазначається, що тариф для малих непобутових споживачів розраховується на основі чотирьох складових. Зокрема, тариф на розподіл електроенергії, який затверджується окремо для кожного оператора системи розподілу та змінюється 1 серпня; тариф "Укренерго" на передачу електроенергії, який зросте на 54,6% і становитиме 240,23 грн МВт⋅год, замість 155,4 грн/МВт⋅год; прогнозована середня закупівельна ціна електроенергії та тариф на послуги постачальника залишаться без змін.

У пресслужбі додали, що рахунки з новими сумами малі непобутові споживачі отримають вже у липні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb