Вбивство Шеремета: Антоненка прослуховували за 9 місяців до затримання, - адвокати

Захист музиканта Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета, каже, що його почали прослуховувати ще в березні 2019 року, за 9 місяців до затримання

Про це йдеться в інтерв’ю Антоненка та його захисників "Українській правді".

На питання, чому серед оприлюднених слідством записів телефонних розмов були інші підозрювані, але не Антоненко, музикант відповів, що, вочевидь, записів із ним, які б підтверджували підозру, не існує.

Водночас, адвокати підозрюваного доповнили його відповідь.

"На момент відповіді Антоненко ще не повністю був знайомий з матеріалами і не знав, що його почали "слухати" з березня 2019 року просто як особу, чий телефон з'являвся в поблизу вул. О.Гончара (одна з вулиць, якою йшли вбивці Шеремета), за весь цей час жодних розмов, які навіть віддалено стосуються злочину, не було знайдено", - сказали адвокати.

  • Адвокат Леонід Маслов у травні заявив, що за 5 днів після завершення розслідування та зміни характеру підозри Антоненку з організатора на виконавця досі не отримав матеріали кримінального провадження.
  • Печерський районний суд Києва обмежив термін ознайомлення з матеріалами справи про вбивство Павла Шеремета стороні захисту до 14 серпня.
  • 23 липня суд відклав до 31 липня розгляд апеляційної скарги на продовження тримання під вартою підозрюваній у справі щодо вбивства Павла Шеремета, лікарці і волонтерці Юлії Кузьменко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb