Єрмак підтвердив повідомлення про лист Козака щодо виходу РФ із переговорів по Донбасу на рівні радників

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що лист заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака про вихід РФ із переговорів по Донбасу - це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає НВ.

"Очевидно, що ні в кого вже немає жодного сумніву в тому, що переговорний процес щодо питання Донбасу непростий. Він складний, в’язкий, але сьогодні його якісно переформатовано. Ми зайняли проактивну та більш жорстку позицію", - заявив він.

За словами Єрмака, треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін, потенційні ризики будь-якої ініціативи та те, що обставини постійно змінюються.

"Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивну позицію",- зауважив Єрмак.

На його думку, говорити про припинення переговорів немає жодного сенсу.

"І лист пана Козака, на мій погляд, - це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу. Втім, зрозуміло, що говорити про припинення переговорів немає жодного сенсу. Робота, як і раніше, триває", - наголосив Єрмак.

За його словами, сьогодні четвертий день тиші на Донбасі, і це – прямий результат роботи саме ТКГ в Мінську та Нормандського формату.

"Це якраз свідчить про неабияку ефективність переговорів, попри всі складнощі, які виникають у процесі", - зазначив Єрмак.

Він додав, що українська делегація перебуває в діалозі. Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, водночас, додає Єрмак, треба спокійно ставитися до подібних листів і їхніх інтерпретацій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb