Цьогорічна проща до Крилоса відбудеться онлайн

Тисячі прочан не зможуть цього року взяти участь у молитовному паломництві

Проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич), що на Івано-Франківщині, відбудеться у неділю, 2 серпня, в онлайн-форматі, повідомили "Еспресо-Захід"у пресслужбі УГКЦ.

Ця подія є улюбленою для тисяч прочан, які зазвичай беруть участь у молитовному паломництві, приходячи пішим шляхом із різних куточків митрополії, зазначають в УГКЦ.

"На жаль, цього року, з огляду на карантинні заходи, що були запроваджені урядом, проща до Крилоса не може відбутися. Проте ми можемо духовно єднатися в молитві і провести прощу в особливий спосіб – онлайн", - кажуть організатори прощі та запрошують усіх вірних взяти участь у Богослужінні, яке транслюватимуть наживо в неділю, 2 серпня, о 9.00 год. 

Очолить молитву архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Переглянути трансляцію можна буде на фейсбук- та ютуб-сторінках Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Зазначимо, проща до Крилоса відбувається щороку у першу неділю серпня.

Цього року проща приурочена до 155-річчя від дня народження праведного митрополита Андрея Шептицького, який також був частим гостем Крилоської Княжої гори. Нагадаємо, 29 липня відбулася проща до Прилбичів – рідного села Андрея Шептицького. 

Додамо, проща до Зарваниці цього року також проходила в онлайн-форматі.