Кравчук назвав два компроміси щодо Донбасу, на які готовий йти у ТКГ

Особлива система управління та вільна економічна зона на території Донбасу могли б стати компромісами на шляху до розв’язання конфлікту

Про це в інтерв’ю Суспільному заявив  голова української делегації у Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук.

"Ну, скажімо, особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус. Значить, уже компроміс, ми вже шукаємо реальні підходи, аби вирішити питання", - заявив Кравчук.

Він зауважив, що в часи президентства підписав закон про вільну економічну зону на Луганщині та Донеччині. 

"Це міг би бути один із кроків, для того, щоб люди почали діяти, і розв'язувати складні питання, залучивши туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти та жити нормально", - зазначив Кравчук.

За його словами, це два можливі компроміси, які не торкаються суверенітету.

"А щодо питання особливого статусу – то це вже якась окрема держава буде, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо договоритися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до війська, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія в складі України", - наголосив Кравчук.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb