Міненерго почало підготовку "зелених" аукціонів

Міненерго почало роботу над впровадженням норм закону про вдосконалення умов підтримки "зеленої" енергетики, зокрема почало підготовку "зелених" аукціонів

Відповідне повідомлення розміщене на Урядовому порталі.

"Ми розпочали роботу з визначення обсягів річних квот підтримки "зеленої" енергетики, графіків організації аукціонів та підготовку нормативно-правових актів, спрямованих на імплементацію положень закону (№3658 - ред.). Для більш узгодженої та продуктивної роботи плануємо створити координаційну групу", - наводяться у повідомленні слова в. о. міністра енергетики Ольги Буславець.

Зазначається також, що наразі тривають переговори з державними банками та міжнародними фінансовими інституціями щодо залучення на пільгових умовах до 300 млн євро кредитних коштів, зокрема для покриття частини держпідприємства "Гарантований покупець" за "зеленим" тарифом.

Водночас наголошується, що умовою банків для таких кредитів є фінансова стабілізація роботи учасників ринку електроенергії. Відповідне рішення для збалансування ринку має прийняти Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb