Нафтогаз назвав умови продажу газу населенню за ринковими цінами

Нафтогаз оприлюднив умови продажу газу для поставок населенню з 1 серпня після завершення дії спеціальних обов'язків

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".

За словами голови правління НАК Андрія Коболєва, після того, як з 1 серпня регулювання ринку завершиться, компанія має намір залишатися надійним постачальником природного газу для внутрішнього ринку.

"Ми запропонуємо всім бажаючим газ вітчизняного та імпортного походження в обсягах, достатніх для задоволення потреб українців", - сказав Коболєв.

Зокрема, для постачальників домогосподарств компанія пропонує укладення річних контрактів зі щомісячним формульним визначенням ціни, яка буде відома до початку місяця постачання.

Зазначається, що ціна за річними контрактами буде визначатися, виходячи з котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду, а також умов оплати.

"Запропонована формульна ціна є прогнозованою та такою, що повністю відповідає ринковим ціновим індикаторам і не створює перекосів на ринку", - підкреслили у пресслужбі.

За інформацією компанії, у межах річного контракту передбачені різні умови розрахунків: 100% передплата, оплата частинами кожні 10 днів впродовж періоду постачання, а також оплата до 25 числа місяця, наступного за місяцем поставки.

Крім того, за словами директора дивізіону "Нафтогаз Комерція" Віллема Коппульса, найближчим часом компанія представить нову лінійку продуктів для всіх учасників українського газового ринку. В рамках цих пропозицій компанії зможуть формувати ресурс на різні періоди та на різних умовах.

"Тим, кому потрібні великі обсяги на постійній основі, підійде річний контракт. Для компаній, які мають гнучкі плани закупівель, підійде контракт на місяць чи на два", - пояснив Коппульс.

Зазначається, що реалізація квартальних продуктів відбуватиметься в прозорий спосіб через електронний майданчик Української енергетичної біржі та розпочнеться вже наступного тижня.

У пресслужбі додали. що, окрім запуску нових продуктів, Нафтогаз продовжить працювати з боргами, що накопичилися впродовж дії режиму ПСО і сягають близьок 24 млрд грн.