"Справи Майдану": ДБР направило до суду матеріали щодо двох "ексберкутівців" та закінчило розслідування стосовно ще одного

Слідчі Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх міліціонерів полку "Беркут"

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року правоохоронці та затримали учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання застосували фізичну силу, чим перешкодили організації та проведенню зборів.  Вони склали рапорти про затримання, до якого внесли завідомо неправдиві відомості.

31 липня 2020 року слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою "ексберкутівця".

Експравоохоронець обвинувачується у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, та надані завідомо неправдивих показань, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення.

Слідством встановлено, що 22 січня 2014 року він з метою перешкоджання проведенню мітингів на вул. Грушевського в м. Києві та для штучного створення доказів вчинення потерпілим злочину, пов’язаного з активною участю у масових заворушеннях, будучи допитаним надав завідомо неправдиві показання про те, що потерпілий нібито вчиняв протиправні дії, а саме брав участь у масових заворушеннях на вул. Грушевського в м. Києві в січні 2014 року, що не було правдою.