"Вихідний тому, хто святкує": в ОП пояснили, як діятиме закон про релігійні держсвята

Законопроєкт про надання державного статусу релігійним святам дасть можливість роботодавцям надавати вихідний працівнику, який відзначатиме одне з цих свят

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

"Пропонується надати державний статус таким релігійним святам, як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду. Відповідно до законопроєкту, роботодавцю рекомендується надавати вихідний день співробітнику, який відзначає одне з цих свят відповідно до належності до тієї чи іншої релігійної конфесії", – сказав Жовква.

Читайте також: Ханука, Курбан-Байрам, католицький Великдень: Зеленський пропонує надати державний статус низці релігійних свят

За його словами, в Україні десятиліттями панувала ідеологія "державного атеїзму", яка спотворила ставлення людей до окремих релігійних течій.

"У країнах Євросоюзу існують глибокі традиції поваги до релігій та релігійних конфесій. Їхні права закріплені у відповідних законодавчих актах, а суспільство поважає кожну людину, незалежно від її релігійних переконань", - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb