СТРАНА.UA оприлюднила інтерв'ю з патріархом Варфоломієм, але у клірика заперечили будь-яке спілкування зі ЗМІ в зазначений час

Видання "Страна.ua" опублікувала інтерв'ю з вселенським патріархом Варфоломієм, але пресслужба патріархату зазначила, що він не спілкувався зі ЗМІ у вказаний час

Про це заявили в пресслужбі патріархату.

На сайті "Страна" вийшло 28 липня інтерв'ю з Варфорломієм.

"Батько Томосу" розповів "Стране", що думає про перетворення Святої Софії в мечеть, про звинувачення в змові проти Ердогана, про Філарета і ПЦУ... "Стране" вдалося зустрітися з Варфоломієм в минулі вихідні, під час його поїздки на острів Бозджаада в Егейському морі", - йдеться у матеріалі.

Сьогодні пресслужба заперечила розмову Варфоломія з виданням.

"З нагоди публікації сайту CTPAHA. UA 28 липня 2020 року, згідно з яким Святіший Вселенський Патріарх пан Варфоломій, як повідомляється, під час свого недавнього візиту в Тенедос (грецька назва острову Бозджадда, -ред) дав інтерв'ю цьому веб-сайту", - йдеться у повідомленні.

Вселенський патріархат заявляє наступне:

"Патріарх під час перебування в Тенедосі не давав інтерв'ю, і не відповідав у вигляді заяв або короткого коментаря на питання цього або інших ЗМІ", - сказали у Варфоломія.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb