Лукашенко доручив уникнути "жорстких заходів" стосовно затриманих бойовиків "Вагнера"

Президент Білорусії Олександр Лукашенко доручив коректно поводитися з росіянами, затриманими у санаторії "Білорусочка" на околиці Мінська, яких спецслужби країни вважають бійцями приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера"

Про це він заявив ввечері у суботу, 1 серпня 2020 року, на зустрічі з головою білоруського КДБ Валерієм Вакульчиком і головою білоруського Слідчого комітету Іваном Носкевичем, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на БелТА.

"Вони, звичайно, винні, але не настільки, щоб відносно них приймати якісь жорсткі заходи. Це солдати. Їм наказали - вони пішли", - заявив Лукашенко і додав, що "розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав".

"Я дивлюся, принишкли і наші старші брати. Уже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул", - продовжив білоруський президент.

За словами Лукашенка, "ніякого Стамбула не було і бути не могло", а у росіян були інші цілі, які з'ясує слідство.

Усього в Білорусь планували перекинути 180 або 200 осіб: слідство встановило, що 33 затриманих - це тільки перша група, заявив Лукашенко.

Він також додав, що Москва і Мінськ завжди взаємодіють в разі проведення в республіці будь-яких заходів за участю російських військовослужбовців.

"У нас дозвіл тільки президент може дати на приїзд військовослужбовців, на відвідування Білорусі... Жодних дозволів ніхто не давав", - сказав глава білоруської держави.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb