"Так чинять з "непокірними" обласними центрами?" – мер Тернополя виступив проти "червоної зони"

Кабінет міністрів України мав би переглянути рішення про віднесення Тернополя до "червоної зони" поширення коронавірусу

Про це написав на своїй Facebook-сторінці міський голова обласного центру Сергій Надал.

Очільник міста висловився проти такого рішення уряду.

"Складається враження, що комусь вигідно залякувати тернополян… Тернопіль, Луцьк і Кіцманський район Чернівецької області. Уявіть! Не Київ, де останніми днями фіксують антирекорди хворих на коронавірус, не Львів, де статистика набагато гірша, а один з найменших обласних центрів – Тернопіль", - обурився мер.

Сергій Надал не розуміє, де логіка, оскільки Тернопіль не є в переліку перших міст, де захворюваність найвища. Додамо, за останню добу на Тернопільщині виявили 59 нових інфікованих COVID-19. У Києві, скажімо, майже наполовину більше нових випадків (+101 хворий за добу). 

"Що це може для нас означати? Вони хочуть знову зупинити транспорт? Закрити торгово-розважальні центри? Закрити заклади громадського харчування? То у Києві люди далі продовжать жити звичайним життям, користуватися транспортом, ходити на роботу, а тернополян уряд хоче знову закрити вдома?"– емоційно висловився міський голова.

Сергій Надал каже, що не згоден з цим.На його думку, ситуація в Україні – складна, і наша держава в червоному списку загалом. Мер не розуміє, кому це вигідноі висловлює припущення, чи це часом не тому, що тернополяни збирають підписи на захист української мовичи відстоюють національну позицію під стінами Верховної Ради."Це так поступають з «непокірними» обласними центрами?"– ставить риторичне запитання мер Тернополя.

"Впевнений, що уряд має переглянути своє рішення щодо позначення Тернополя "червоною"аномальною зоною. Наше місто не є епіцентром поширення коронавірусу. Хай уряд в першу чергу звертає увагу на міста-мільйонники! У нас в Тернополі живуть мудрі містяни, які знають,як поводитись у різних складних ситуаціях, навіть таких як пандемія", – наголосив Сергій Надал.

Нагадаємо, у Луцьку, який також віднесли до "червоної" зони, місцева влада вирішила непосилювати карантин.