Спецслужби РФ прагнуть "війни всіх проти всіх" в Україні, - розвідка

Російські спецслужби проводять в Україні спеціальні операції, спрямовані на створення додаткових конфліктів, роз'єднання і поляризацію українського суспільства, підрив основ державності

Про це у своїй статті для Дзеркала тижня заявив голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк, передає Еспресо.TV.

"Ставка робиться на системну дискредитацію української національної ідеї і західного цивілізаційного вибору, демонстрацію "штучності української ідентичності та держави". Москва активно маніпулює фактором тимчасово окупованих територій, намагаючись протиставити народ України і "київську владу", що нібито зрадила передвиборчим обіцянкам стосовно довгоочікуваного миру на Донбасі", - зазначає Кондратюк.

Голова СЗР підкреслює, що політична мета РФ - це дестабілізувати суспільно-політичне життя в Україні до такого рівня, щоб Кремль зміг порушити питання необхідності "гуманітарної допомоги" і "перекрити кисень Україні "братніми" обіймами".

"Фактично йдеться про спроби розпалювання на території нашої держави "війни всіх проти всіх" і проведення на цьому тлі політично-диверсійної та/або силової операції зі зміни керівництва держави у середньостроковій перспективі", - додав він.

Кондратюк підкреслив, що "фірмовими інструментами" спецслужби РФ найчастіше стають провокації, використання агентури впливу, терор і політичні вбивства.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb