Трамп заявив, що підпише указ про заборону в США TikTok

Глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що підпише указ про заборону в США онлайн-сервісу обміну відео TikTok

Про це повідомляє DW.

За словами Трампа, відповідний указ буде підписаний в найближчі години.

Раніше про подібні плани Вашингтона заявляв держсекретар країни Майкл Помпео.

Bloomberg і The Wall Street Journal з посиланням на неназваних співрозмовників раніше повідомили, що адміністрація президента збирається вимагати від власника TikTok - китайської компанії Bytedance - продати свій продукт.

За інформацією The New York Times, технологічний гігант Microsoft веде переговори про покупку сервісу. А творці TikTok заявили, що "не коментують будь-які чутки або домисли", однак "впевнені в довгостроковому успіху" свого продукту.

Тим часом, Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS) вивчає онлайн-сервіс на предмет загрози національній безпеці. Влада Сполучених Штатів хоче з'ясувати, чи передає сервіс зібрані дані владі КНР.

Представники TikTok відкидають подібні припущення, заявляючи, що сервіс "не перебуває під впливом будь-яких іноземних урядів", а пріоритетом для розробників є довіра користувачів і регуляторів в США.

Компанія Bytedance в листопаді 2017 року придбала за $1 млрд соцмережу Musical.ly і об'єднала її зі своїм сервісом TikTok. Додаток налічує майже 1 млрд користувачів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb