У Луцьку не будуть посилювати карантин, - радник міського голови

Влада обласного центру не погоджується з рішенням державної комісії ТЕБ та НС про те, що Луцьк віднесено до "червоної" зони із поширення Covid-19

Про це написав на сторінці у Facebook радник мера Ігор Поліщук.

У Луцьку, який потрапив до найнебезпечнішої "червоної"зони із поширення Covid-19, не зупинятимуть громадський транспорт і не закриватимуть громадські заклади, заявив Ігор Поліщук. 

Він наголосив, на "незрозумілості" мотивів віднесення міста до так званої "червоної"зони. Бо, стверджує радник мера,останнім часом у статистиці рівня захворюваності на Covid-19 в Луцьку нічого не змінилось.

"Державною комісією ТЕБ та НС (орган з не зовсім зрозумілим правовим статусом) без будь-яких особливих причин віднесено наше місто Луцьк з 3 серпня до "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Справжні мотиви такого рішення не зрозумілі, адже в останній час щодо статистики по рівню захворюваності на Covid-19 в місті нічого не змінилось", – написав він.

Поліщук нагадав, що "червоний" рівень означає, що має бути зупинений громадський транспорт, зачинені дитячі садки, заклади громадського харчування, готелі. На його думку це призведе до відсутності роботи й засобів для життя у тисяч мешканців міста, збільшить недоїмки до міського бюджету й спричинить величезні незручності та проблеми для десятків тисяч лучан.

"Повідомляємо, що Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням. Якщо центральна влада хоче працювати по закону – нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та приймає інші обмеження", – зазначив Ігор Поліщук.