У потязі "Київ - Маріуполь" тричі судимий чоловік із Запоріжжя побив пасажирку й збирався зґвалтувати. Її врятувала провідниця

У потязі сполученням "Київ - Маріуполь" у ніч з 31 липня на 1 серпня пасажир без верхнього одягу вдерся в купе до жінки, яка їхала разом зі своїм неповнолітнім сином, побив її та намагався зґвалтувати. У Києві його затримали правоохоронці

Про цю подію у соцмережах повідомила сама постраждала Анастасія Лугова, а також пресслужба Укрзалізниці та заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який наводить ім'я затриманого та подробиці його попередньої кримінальної біографії, розповідає Еспресо.TV.

Постраждала розповіла, що вночі 31 липня близько 3:00 вона прокинулася від ударів по голові у купе потяга.

Невідомий, одягнений лише в труси, взяв також жінку за горло. Вона почала кричати, від чого прокинувся її син, який також почав кричати і просити "не бити маму". Чоловік хотів вдарити дитину, але жінка пообіцяла виконати його вимоги, якщо він цього не робитиме.

Анастасія, своєю чергою, умовила нападника дозволити їй вийти на коридор, аби заспокоїти сина, після чого сховалася у провідниці. Злочинця було затримано аж у Києві, о 07:11 ранку, поліцейськими, котрих викликав чоловік Анастасії.

За даними Геращенка, раніше уродженець Запоріжжя Рудзько Віталій Євгенович, 1975 року народження, був тричі судимий.

У 1996 році за викрадення автомобіля, в 1999-го - за хуліганство, 2008-го - за крадіжку.

"У Рудзька після трьох судимостей був шанс жити нормальним життям і не порушувати закон. Однак, він вибрав інший шлях і попереду його знову чекають довгі роки за ґратами", - зазначив заступник міністра.

Також він рекомендує Укрзалізниці на оплачуваній основі забезпечувати охорону "для супроводу основних маршрутів прямування пасажирських потягів".

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb