Хотіли оглянути Святу Софію: затримані "вагнерівці" розповіли, що робили у Білорусі

Затримані в Білорусі бойовики ПВК "Вагнера" дали плутані свідчення щодо мети свого перебування у Мінську

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами голови Слідчого комітету Білорусі Івана Наскевича у ході розслідування виникає все більше запитань щодо цілей і завдань 33 затриманих бойовиків приватної військової компанії "Вагнера".

"Серед усього іншого, про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська до Стамбула, каже менше половини людей, решта вказують зовсім інші пункти кінцевого візиту до інших країн. Щодо тих, хто нібито летів до Туреччини, точно так само вони мають різні цілі візиту. Деякі летіли засмагати, дехто відпочити, дехто нібито охороняти якісь предмети, а деякі – оглядати Святу Софію", - сказав Наскевич.

Слідство виявило фактичні невідповідності у показаннях затриманих. За словами слідчих, політ до Туреччини – це заздалегідь заплановане "алібі".

"Група не дійшла до аеропорту, хоча у них були квитки", – наголосив Наскевич.

Натомість росіяни спершу оселилися в готелі у Мінську, де заздалегідь бронювали номери. Виселившись із готелю, вони повідомили його працівникам, що вони їдуть в аеропорт, але насправді переїхали до санаторію, де їх затримали.

За словами Наскевича, у одному з месенджерів була створена спеціальна група, в якій старший координував дії підлеглих: порядок денний, перекличку, час проведення загальних зборів. Також було розпорядження спалити старі квитки на території санаторію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb