Коронавірус на Львівщині: за добу у шість разів більше людей захворіло, аніж одужало

За минулу добу на Львівщині ще у 112 людей виявили коронавірус

На ранок 2 серпня у Львові та на Львівщині підтверджено 9783 випадки інфікування коронавірусом, з них 265 — летальні. За вчора лабораторні центри провели 934 ПЛР-тести, відтак 112 ( а це 12% від усіх обстежень) — позитивні. За останню добу підтверджено ще п’ять смертей від коронавірусу, повідомляє "Еспресо.Захід". 

Серед нових хворих — 56 львів’ян, решта – мешканці сіл та міст області. Високим залишається залишок проб у холодильнику. Станом на зараз 1208 людей на Львівщині очікують своїх результатів ПЛР-тесту. Ця цифра менша, ніж за два попередні дні, однак вища, ніж зазвичай.

Активних хворих в області станом на сьогодні – 7146 людей. Додамо, що 2372 пацієнти уже подолали коронавірус. За останню добу одужало лише 18 людей. Порівняно з днями, коли кількість тих, хто здолав хворобу, була майже однаковою, або навіть вищою від кількості захворілих, цей показник низький. 
Найбільше хворих – у Львівській обласній клінічній лікарні. На ранок неділі в лікарні перебуває 208 пацієнтів, зазначає заступник директора обласної лікарні Ігор Берник. За словами лікаря, у 197 пацієнтів (16 з яких медпрацівники) підтверджений діагноз СОVID-19. Вчора до лікарні звернулось 26 людей, з них 13 госпіталізували. Натомість виписали лише одну людину, яка одужала від коронавірусу. Медик додає, що стан нових хворих – переважно важкий. Вцілому у лікарні дев’ятеро хворих зараз перебувають у відділенні інтенсивної терапії, четверо з них на апаратах ШВЛ у дуже важкому стані.

Також Ігор Берник оприлюднив статистику захворювання за тиждень, на якій видно, що після незначного спаду коронавірус в області продовжує атакувати.