На мітингу проти коронавірусних обмежень у Берліні постраждали 18 поліцейських

18 співробітників поліції були поранені під час припинення масової акції протесту проти запроваджених у Німеччині заходів для боротьби з поширенням коронавірусу, яка відбулася у Берліні у суботу, 1 серпня 2020 року

Відповідне повідомлення було оприлюднене в ніч на неділю, 2 серпня, на офіційному Twitter берлінської поліції, передає Еспресо.TV.

При цьому трьох правоохоронців через отримані ними ушкодження довелося відправити до лікарні.

За даними DW, участь у акції протесту взяли десятки тисяч людей. Спочатку, за даними поліції, до 17 тис. осіб пройшли ходою вулицями Берліна. Вже тоді, повідомляють правоохоронці, її учасники не дотримувалися дистанції та відмовлялися вдягати захисні маски. Згодом ці демонстранти взяли участь у погодженому місцевою владою мітингу, до якого доєдналося ще більше людей. За оцінками поліції, загальна кількість його учасників сягнула близько 20 тис. осіб.

Головною вимогою обох акцій було скасування усіх запроваджених німецьким урядом протиепідемічних заходів. Вони закликали до "свободи" та "опору". Також протестувальники скандували: "Найбільша теорія змови - пандемія корони".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb