"Ніхто не хоче з ним сидіти в Гаазі". Після поразки Лукашенка на виборах силовики відмовляться стріляти по людях, - Цепкало

Підконтрольний чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенко силовий корпус розуміє всі можливі ризики застосування зброї проти мирних демонстрантів, які збираються вийти в разі фальсифікації на користь глави держави результатів виборів 9 серпня 2020 року

Про це білоруський оппозіцонер, в минулому посол Республіки Білорусь у Сполучених Штатах Валерій Цепкало, який знаходиться зараз у Києві, заявив ввечері 2 серпня на телеканалі "Прямий", передає Еспресо.TV.

"Якщо вийде на вулицю критична маса людей, то вони (силовики - ред.), природньо, не підуть за ним (за Лукашенком - ред.). І, природньо, вони не будуть застосовувати зброю", - сказав політик.

Як підкреслив Цепкало, застереженням міліції, спецслужбам та армії слугують події навколо резонансних політичних убивств і зникнень, що мали місце в минулому.

"Ніхто не хоче з ним сидіти в Гаазі. І якщо він дасть команду застосовувати зброю, я абсолютно впевнений, що ця команда виконуватися не буде. Вони добре знають, наші силові структури, що він їх потім здасть. Він потім скаже, що ніякої я команди не давав. Так, як це відбувається у випадку з Гончаром, Захаренко, Красовським (зниклі безвісти в минулі роки білоруські оппозіцонери - ред.), які були ліквідовані. Це була його політична опозиція. І він зараз говорить: "Я ніякої такої команди не давав ". Хоча, зрозуміло, як це зазвичай розглядається, в чиїх інтересах вони були ліквідовані", - пояснив Цепкало.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb