"Вагнерівці" часто відпочивали у Білорусі. Шоу з затриманням було потрібно лише Лукашенку, - Лебедько

Білоруське суспільство, а також більшість політиків та експертів оцінюють показове затримання бійців ПВК "Вагнера" у санаторії на околиці Мінська як передвиборчу гру чинного глави держави Олександра Лукашенка

Про це відомий у Білорусі опозиціонер, політв'язень Анатолій Лебедько заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла на Еспресо.TV.

"Більшість білорусів розглядають це чисто як гру у виборчій кампанії. Багато хто розуміє, що для "вагнеровців" Білорусь стала будинком відпочинку, санаторієм. Вони сюди приїжджали довгі роки після військових баталій і в Україні, і в Сирії, і на Африканському континенті. Тому Лукашенко сам довів сітуацію до такого стану. Якщо вони приїжджають і розглядають це як свій санаторій, то я думаю, що сам факт перебування "вагнеровців" на території Білорусі вирішили ще використовувати і як частину виборчої компанії Олександра Лукашенка. Але те, що вони тут і для них це звична ситуація, я думаю, це "секрет Полішенеля" для Олександра Лукашенка та його силовиків", - пояснив політик.

За його словами, рівень загрози затриманих 33 бійців ПВК "Вагнера" для національної безпеки Республіки Білорусь буде вже найближчим часом видно по відповідним діям нинішньої білоруської влади. Або ж йдеться лише про "інсценування" для того щоб Лукашенко міг "отримати мандат на шостий термін", додав Лебедько.

"Лукашенко мав би вже обірвати телефон Путіну і дати вказівку щоб в районі Смоленська-Орші почали копати свіжі ямки для того щоб поставити там прикордонні стовпи, а Путіну він повинен був заявити, що ми (Білорусь - ред.) заморожуємо наше перебування в інтеграційних структурах, доки не отримаємо якихось пояснень: чому воєнізований Ваш підрозділ - ми усі знаємо, що його "зав'язано" безпосередньо на Путіні, на Кремлі - що він робить у нас? Якщо таких кроків не буде, якщо вони не будут здійснені, то треба виходити з того, що ми беремо поп-корн і буде ще 2-а і 3-я серія. І Олександр Бонд - головна дійова особа цього серіалу ", - підкреслив опозиціонер.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb