У ПАР вже більше півмільйона хворих коронавірусом

Кількість хворих на COVID-19 у Південно-Африканській Республіці перевищила 500 тис. підтверджених випадків, що становить понад 50% всіх зареєстрованих показників Африки

Міністр охорони здоров'я Звеліні Мхізе ввечері у суботу, 1 серпня 2020 року, оголосив 10 107 нових випадків, що в сукупності дає загальну цифру 503 290, у тому числі 8 155 загиблих, передає Еспресо.TV з посиланням на AP.

Згідно з підрахунками університету Джона Гопкінса, Південно-Африканська Республіка з населенням близько 58 млн займає п'яте місце за кількістю інфікованих COVID-19 людей у ​​світі після США, Бразилії, Росії та Індії, тобто країнами зі значно більшим населенням. 

"Півмільйона - це важлива позначка, оскільки це показує, що ми вступили у стадію швидких темпів зростання. Ми  дуже швидко можемо досягти 1 млн випадків, - каже вірусолог із Дурбану Деніс Чопера. - Що ми точно знаємо, так це те, що цифри занижені і що цей вірус буде з нами ще довго".

Експерти з охорони здоров’я кажуть, що країна може досягти свого піку в кінці серпня або на початку вересня.

Епіцентр захворюваності на коронавірус у ПАР знаходиться в провінції Гаутенг - до якої належать Йоганнесбург, найбільше місто країни, та Преторія, столиця. У цій провінції нараховується більш ніж 35% підтверджених випадків. 

В квітні та травні Південно-Африканська Республіка запровадила суворий карантин, завдяки якому вдалося уповільнити розповсюдження вірусу, але з'явилися дуже сильні економічні збитки.

Економіка Південної Африки перебувала у рецесії ще до початку пандемії, нині ж безробіття у ній становить 30%. У відповідь команда президента Кирила Рамафоса розширила дотації найбіднішим прошаркам населенням, а також збільшила поставки лікарням і нещодавно прийняла кредит у розмірі $4,3 млрд від Міжнародного валютного фонду.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb