За новими домовленостями щодо Донбасу Україна може втратити 30 населених пунктів. Росія цього вимагатиме, - Безсмертний

Умови встановленого 27 липня 2020 року "повного та всеосяжного припинення вогню" на Донбасі загрожують українській стороні втратою контролю над 30 містами, селищами й селами з "сірої" зони

Про це політик і дипломат Роман Безсмертний розповів в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Говориться (у домовленостях - ред.) про заборону певних "агресивних дій" по "лінії розмежування", лінії фронту, а внизу роз'яснення, що таке "агресивні дії": це просування, зміна лінії фронту.  Що за цим стоїть? Згадайте, будь ласка, яка  лінія розмежування є в Мінських документах і кому зараз належить Дебальцево? Таких населених пунктів більше 30, великих і малих. Фактично, цим документом зафіксована нова лінія фронту. І до цього, побачите, через декілька тижнів Росія повернеться", - пояснив дипломат.

"Вона нагадає Києву про ці позиції. Це буде ще один інформаційний удар по позиції Зеленського", - наголосив Безсмертний.

Причиною цього та інших подібних провалів він вважає ту обставину, що "з українського боку працюють люди, які на фаховому рівні не можуть тлумачити ось цих моментів".

Нагадаємо, за офіційними даними штабу ООС, від початку перемир'я зафіксовано 14 поодиноких неприцільних ворожих обстрілів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb