Коронавірус на Львівщині: кількість хворих наближається до 10 000

За минулу добу у Львівській області виявили COVID-19 ще у 138 осіб

За оперативними даними штабу з протидії коронавірусу, станом на 08.00 сьогодні, 3 серпня, у Львові та на Львівщині підтверджено 9921 випадок інфікування коронавірусом, з них 267 – летальні. 

За вчорашню добу лабораторні центри провели 845 ПЛР-тестів, з них 138 (16,3% всіх обстежень) – позитивні, а в холодильнику на проведення досліджень чекають ще 813 проб. 74 нових хворих – львів’яни. Активних хворих в області на сьогодні 7249 осіб, 2405 пацієнтів уже одужали.

На жаль, зростає кількість хворих із коронавірусом у лікарнях Львова й області. На сьогодні у стаціонарах лікують 1195 хворих. 100 людей перебувають на лікуванні у відділеннях реанімації, 31 – на ШВЛ.

За минулу добу госпіталізовано з підозрою на коронавірус іще 52 особи, а на самоізоляцію скерували 46 осіб. 

Найбільше хворих – у Львівській обласній інфекційній лікарні (208 осіб), Центрі легеневого здоров'я (185 осіб) і Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих (159 осіб). 

Нагадаємо,що три райони Львівщини (Миколаївський, Перемишлянський та Пустомитівський), а також саме місто Львів потрапило до помаранчевої зони поширення коронавірусу. Зокрема, це стосується заборони роботи розважальних закладів і ресторанів вночі, планової госпіталізації в лікарнях, роботи спортзалів, дитячих таборів, відвідин будинків літніх, лікарень соцустанов тощо.

Додамо, що з 3 серпня, залежно від епідеміологічної ситуації на території області або кожної окремої адміністративно-територіальної одиниці, встановлюється один із чотирьох рівнів епіднебезпеки поширення коронавірусу: "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний".

У червону зону, де запроваджують найбільше обмежень, ввійшли міста Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівецької області. Проте місцеві органи влади Луцька та Тернополя відмовилисяпосилювати обмеження.