Поліцейська охорона коштуватиме "Укрзалізниці" 250 млн грн щорічно, - Лещенко

Поліцейська охорона коштуватиме "Укрзалізниці" 250 млн грн щороку, оскільки поліція наполягає, щоб ці послуги надавалися платно

Про це повідомив член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко у Facebook.

За словами Лещенка, "Укрзалізниця" тривалий час намагається залучити представників поліції для присутності в потягах з метою забезпечення громадського порядку.

"Водночас поліція наполягає на тому, щоб такі послуги надавалися платно і трактувалися не як забезпечення громадського порядку, а як охорона. В масштабах УЗ це додаткові 250 мільйонів гривень щороку - нагадаю, без жодної компенсації збитків пасажирських перевезень", - написав Лещенко.

Він нагадав, що транспортна поліція не супроводжу потяги з 2012 року, її було ліквідовано в 2015 році. При чому відновлення цього підрозділу, за словами Лещенка, у компетенції народних депутатів.

"Пасажири за рік сплачують близько 2 млрд грн ПДВ, і з цих податків утримується поліція, тому цілком логічно, щоб гроші платників податків ішли на забезпечення громадського порядку цих самих платників податків у тому числі у потягах - силами Національної поліції України", - підкреслив Лещенко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb