Чорногорія зняла обмеження на в'їзд для туристів з Росії. Український консул обурився

4 серпня Чорногорія віднесла Росію до країн зеленої зони. Український консул Михайло Шматов обурився: в України показники захворюваності менші, але умови для туризму гірші

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на RTCG.

Зазначається, що Чорногорія віднесла Росію до списку країн "зеленої зони". В країні сподіваються, що це допоможе залучити російських туристів для якнайшвидшого одужання туристичної індустрії.

в'їжджати в країну без будь-яких додаткових умов зможуть також громадяни Азербайджану.

"Це дає передумови для створення певного туристичного трафіку в серпні і вересні. Ми всі знаємо, що пік сезону - це період, коли приїжджає найбільше гостей з Росії", - заявила директор Національної туристичної організації (НТО) Желька Радак Кукавічіч.

Вона відзначила, що минулого року в серпні і вересні Чорногорія зареєструвала півмільйона ночівель туристів з Росії.

український консул в Чорногорії Михайло Шматов різко відреагував на такий крок країни:

"Я обурений тим, що Росію відразу помістили до зеленої зони. Без жодних умов, Карл! Я нагадаю, що Україна, яка з початку літа забезпечує Чорногорію найбільшою кількістю туристів, маючи наразі 13-14 авіабортів на тиждень, знаходиться в обмежених правах."

Консул заявив, що українським громадянам досі заборонено в'їзджати на автомобілі до Чорногорії, а в'їзд в країну літаком дозволений тільки в складі туристичної групи.

Консул заявив, що індекс захворюваності на коронавірус в Росії складає 127,2 на 100 тис. населення, а в Україні 72,8.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо