На Прикарпатті зводять Хресну Дорогу, яку увінчає 25-метровий хрест

Масштабне будівництво у Центрі паломника "Симеон Лукач" доповнить капличка на вершині гори та сцена для масових богослужінь біля її підніжжя

Про це йдеться на сайті Центру, інформує Еспресо. Захід.

Будівництво Хресної Дороги в Центрі паломника "Симеон Лукач", який розташований в селі Старуня, Богородчанського району, розпочалось навесні цього року.

"Станом на сьогодні тривають роботи з благоустрою території, зокрема робітники розчищають землю та кладуть бруківку на майбутні стежки Хресного шляху. Паралельно ж майстри виконують працю щодо виготовлення дерев’яних хрестів, які будуть стояти на кожній стації. Їх також прикрашатимуть різьблені ікони, із зображенням конкретної події із хресного шляху нашого Спасителя", - зазначено на сайті Центру.

Місцеві активісти хочуть зробити свою Хресну Дорогу унікальною, тому на вершині гори встановлять масивний металевий хрест, висота якого сягатиме 25 метрів, а ширина рамен – 14. В майбутньому, біля нього постане капличка. Згідно з проєктом будівництва, внизу Хресної Дороги також планують звести доступ до джерела і сцену, яка служитиме місцем молитви під час велелюдних заходів. Загальна довжина нашої Хресної Дороги становитиме понад пів кілометра.