НАБУ погрожує оголосити суддів ОАСК та їх голову Павла Вовка в розшук у разі неявки на допит

4 серпня у Національному антикорупційному бюро заявили, що в разі неявки на допит 9 підозрюваних у спробі захоплення державної влади суддів, їх оголосять у розшук

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

На сайті Національного антикорупційного бюро оприлюднено повістки на допит для 9 суддів ОАСК, в тому числі - Павлу Вовку, голові ОАСК, та його заступнику Євгену Аблову.

Читайте також: У НАБУ заявили, що судді ОАСК не ходять на допити за підозрою у захопленні державної влади

Голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, його заступника та суддів ОАСК в черговий раз викликали на допит в НАБУ. Всі попередні виклики підозрювані у спробі захоплення влади проігнорували.

"Шестеро підозрюваних це вчинили 5 разів, троє - 6 разів. Тим самим вони порушили ст. 42 КПК України, яка зобов’язує їх прибути до слідчого за викликом", - відзначили в антикорупційному бюро.

"Аби упередити подальші маніпуляції, інформуємо, що у разі чергового неприбуття підозрюваних на виклик до детективів, НАБУ буде змушене оголосити підозрюваних у розшук та звернутися до Вищої ради правосуддя з клопотанням про необхідність застосування заходів примусу", - йдеться в повідомленні.

Повістка голові ОАСК на ддопит призначена на 10 серпня.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо