НАЗК перевірить декларації 12 заступників міністрів

НАЗК почало перевірку 19 посадовців, серед яких 12 теперішніх та колишніх заступників міністрів

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігань корупції (НАЗК).

Згідно з повідомленням, НАЗК розпочало перевірку декларацій 19 посадовців, серед яких 12 теперішніх та колишніх заступників міністрів.

Зокрема, до перевірки взяті декларації першого заступника та міністра інфраструктури Дмитра Абрамовича, заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, заступників міністра юстиції Віталія Василика і Івана Ліщини, ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, ексзаступника міністра охорони здоров'я Михайла Загорійчука, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тараса Качки, ексзаступника міністра енергетики та захисту довкілля Станіслава Ковалевського, заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерії Коломієць, заступника міністра освіти і науки Любомири Мандзій, заступника міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, ексзаступника Міністра розвитку громад та територій Лева Парцхаладзе.

Крім того, будуть перевірені декларації голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка та інших посадовців.

У НАЗК зазначили, що на проведення повної перевірки декларації передбачено 120 календарних днів. При цьому за наявності підстав повну перевірку можуть продовжити, але не більше ніж на 60 календарних днів.

У пресслужбі нагадали, що найпершими НАЗК перевіряє декларації чиновників, які обіймали високі посади у 2019 році, а також декларації осіб щодо яких була отримана інформація про можливі порушення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb