Поліцейський громади: на Львівщині ОТГ матимуть свого правоохоронця

23 громади Львівщини підписали Меморандум про співпрацю з Головним управлінням Національної поліції Львівської області. Відтак, невдовзі у кожній ОТГ з’явиться патрульний, котрий не лише працюватиме на території, але й житиме там

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Якісні поліцейські послуги, правопорядок на території, реагування на проблеми та запобігання вчиненню правопорушень — основні обов’язки, які будуть виконувати поліцейські офіцери. Невдовзі власні патрульні опиняться у всіх ОТГ Львівщини. Поліцейський офіцер громади здійснюватиме повноваження дільничного офіцера поліції, інспекторів ювенальної превенції та патрульної поліції. Загалом планують набрати близько шістдесяти дільничних. Наразі триває запис усіх охочих.

"Сьогодні ми зробили наступний крок у реалізації свідомого державницького проекту з вирішення надзвичайно важливого питання – організувати для мешканців новостворених громад безпечний простір, підтримувати там правопорядок, забезпечувати законність та постійну тісну співпрацю між поліцією та людьми. І проект "Поліцейський офіцер громади", де поліція та керівництво ОТГ є партнерами, а офіцер звітуватиме про роботу безпосередньо мешканцям, яких бачитиме щодня – це реальний результат реформи поліції в дії", - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

Наразі меморандум із поліцейськими підписали керівники 23 ОТГ області. Серед підписантів - голова Гніздичівської ОТГ Іван Оліяр. У розмові з журналісткою "Еспресо. Захід" чоловік розповів, що з реформою поліції,  села залишилися фактично без нагляду, бо дільничні поліцейські припинили свою роботу.

"Наша громада охоплює 57 квадратних кілометрів, проживає тут близько 8 тис. населення. Люди знають демократію, але не свій обов’язок, тому ситуація на території погіршується. Такий меморандум дасть можливість поліцейському офіцеру бути в громаді 24/7. Є багато скарг від мешканців на побутовому рівні. Поліцейський тут на місці міг би проводити  роз’яснювальні роботи. Отож нині йдуть приготування: виділяємо приміщення, готуємо все необхідне для роботи", - додає Іван Оліяр.

Громада сподівається, що завершити процес вдасться до 1 вересня і тоді розпочнеться конкурс на поліцейського. Загалом до проекту "Поліцейський офіцер Львівщини" долучилися Розвадівська, Судововишнянська, Шегинівська, Давидівська, Солонківська, Підберізцівська, Мурованська, Новокалинівська, Рудківська, Бісковицька, Кам'янка-Бузька, Жовтанецька, Заболотцівська, Великомостівська, Великолюбінська, Грабовецька, Ходорівська, Гніздичівська, Новострілищанська, Лопатинська, Меденицька та Бібрська об’єднана територіальна громади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb