Щонайменше 11 загиблих, сотні поранених: що відомо про вибухи у Бейруті

"Хезболла" та військові Ізраїлю заперечили свою причетність до вибуху

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Видання зазначає, що за даними ліванських ЗМІ машини швидкої допомоги транспортували сотні поранених до місцевих лікарень, а десятки, можливо, загинули в інциденті.

Було знайдено щонайменше 11 тіл всередині порту, але контакт з пожежною бригадою та низкою працівників порту був втрачений, згідно з повідомленнями ліванців.

За інформацією видання Al-Hadath, генеральний секретар партії Катаїб (ліванські християнські-демократи католиків-маронітів) зазнав критичних поранень.

Дивіться також: У столиці Лівану за 15 хвилин прогриміли два вибухи, стовп диму піднявся над багатоповерхівками

Джерела з "Хезболли" заявили на OTV (телеканал в Лівані), що "немає правди" в повідомленнях, що вибух був викликаний ізраїльським ударом по зброї "Хезболли" в порту. Ізраїльські представники Міноборони заперечили, що Ізраїль має зв'язок з інцидентом.

Директор розвідки Лівану Ібрагім Абас заявив Al-Hadath, що повідомлення про те, що вибух був викликаний феєрверками, "смішне", і що в вибуху задіяли  високоякісні вибухові речовини.

Після повідомлення про вибух у Лівані було зафіксовано значні відключення Інтернету, повідомляє NetBlocks.

Незрозуміло, що стало причиною відключення. За повідомленням MTV Lebanon, електричній компанії в Лівані було завдано серйозної шкоди.

Ліванське державне інформаційне агентство NNA та два джерела безпеки заявили, що вибух стався в районі порту, де є склади, де розміщені вибухові речовини. Не відразу було зрозуміло, що спричинило вибух чи які вибухові речовини були на складах.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо