Спочатку для дітей: у Києві з вересня планують запустити "соціальне таксі" для людей з інвалідністю

У Києві з вересня планують запустити "соціальне таксі" для дітей з інвалідністю, яке згодом може стати доступним для усіх осіб з інвалідністю

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Соціальне таксі" або "Інватаксі для дітей з інвалідністю" може запрацювати в Києві вже з вересня. Для початку це буде пілотний проєкт для 170 дітей з інвалідністю, які потребують постійної реабілітації та повинні пересуватися містом", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що у разі підтвердження ефективності послуги "Інватаксі" буде доступне для всіх осіб з інвалідністю, які не можуть пересуватися самостійно.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, наразі близько 8 тис. осіб з інвалідністю потребують спеціалізованого транспортного перевезення.

"Інватаксі" збільшить кількість транспортних засобів та дозволить здійснювати більше перевезень і повністю покрити потребу», цитує пресслужба слова Хонди.

Вона додала, що потреба у перевезенні людей з інвалідністю щороку зростає. Так, у 2018 році було здійснено 19 364 перевезення для 764 осіб, у 2019 – 20 152 перевезення для 801 особи. За перший квартал 2020 року було здійснено майже 8 тисяч перевезень для 410 осіб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb