Система електронних платежів НБУ запрацювала 23/7

Система електронних платежів Національного банку України запрацювала в режимі 23/7 з 3 серпня

Про це повідомила пресслужба НБУ.

"Перехід на розширений регламент роботи пройшов успішно. Відтепер система доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники системи електронних платежів (СЕП) можуть здійснювати міжбанківський переказ коштів з 1:00 до 24:00. При цьому з 00:00 до 1:00 у роботі системи буде технологічна перерва під час переходу на новий банківський день.

У пресслужбі нагадали, що до цього СЕП забезпечувала приймання міжбанківських платежів з 8:30 до 19:00 у робочі дні та не функціонувала у святкові дні.

У той же час, за інформацією НБУ, перехід СЕП у режим 23/7 є добровільним рішенням кожного банку.

"Банки самостійно приймають рішення щодо часу початку та завершення роботи в СЕП на підставі власних потреб та потреб клієнтів", - підкреслили у пресслужбі.

Зазначається також, що упродовж першої доби роботи за новим регламентом в СЕП здійснювали платежі всі 75 банків України та Державна казначейська служба.

За словами директора департаменту інформаційних технологій НБУ Володимира Нагорнюка, завдяки введенню нового регламенту клієнти банків матимуть майже цілодобовий доступ до фінансових послуг та зможуть проводити чутливі до часу платежі в зручному для них режимі. 

"Це позитивно сприятиме розширенню фінансової інклюзії, впровадженню нових інноваційних інструментів безготівкового переказу коштів та зростанню частки безготівкових розрахунків", - цитує пресслужба слова Нагорнюка.

У пресслужбі додали, що тепер НБУ працюватиме над тим, аби реалізувати в СЕП цілодобовий режим роботи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb