Туристам запропонують перенесення туру замість повернення грошей у разі нових обмежень, - експерт

На даний момент у туроператорів немає "живих" грошей, щоб запропонувати їх мандрівникам у разі зміни ситуації з пандемією і запровадження нових обмежень. Поїздку можна перенести на інші дати

Про це розповіла Олена Бойко, співзасновниця національного туристичного оператора TPG, в ефірі програми “Великий ефір Василя Зими” на телеканалі “Еспресо”.

"Авіакомпанія дає можливість отримати ваучер, який дозволить полетіти протягом певного проміжку часу. Готелі гроші отримали і витратили, вони не можуть їх повернути оператору, хоча готові приймати клієнтів. Ця проблема існує. Вона дозволяє перенести тур на наступний рік, на інші дати”, - зазначила Бойко.

Вона пояснила, як все працює.

"До нас заходять гроші. Туристична путівка складається з перельоту, проживання в готелі, послуг партнерів. Коли гроші заходять до нас на рахунок, ми намагаємося миттєво їх поділити за потоками. І коли масово туристи не полетіли - туризм виявився в ситуації, коли "живих" грошей немає”, - розповіла Бойко.

Співзасновниця туроператора запевнила, що коли відновиться "операційна діяльність", буде можливе повернення коштів, але поки мова йде саме про перенесення дат.