У Львові почалася вступна кампанія на військові спеціальності

Двері для абітурієнтів відчинили у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Ліцеї імені Героїв Крут

Про це навчальні заклади інформують на своїх сторінках у соцмережах, повідомляє "Еспресо.Захід".

Перед початком заключного етапу вступної кампанії в Національна академія сухопутних військ до приймальної комісії було подано майже 1900 комплектів документів. Однак стати курсантами зможуть лише кращі з них.

"Велика кількість абітурієнтів, які претендують на навчання у нашому навчальному закладі, — яскраве свідчення того, що престижність та затребуваність професії захисника залишається високою", — зазначає начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Під час проходження вступних випробувань абітурієнти проходять медичний огляд, психологічний відбір та складають іспит з фізичної підготовки. Також існує система пільг для учасників бойових дій, сиріт та ще низки категорій. А ті, хто вступає з військ та ліцеїв і не проходив ЗНО, складають іспити з профілюючих дисциплін безпосередньо в Академії. Варто зазначити, що нарівні із юнаками фактично на всі спеціальності набирають і дівчат.

Чимало бажаючих навчатись у Академії надходять з Львівського ліцею ім. Героїв Крут. Власне, кращі його випускники готуються здобути вищу військову освіту, а на їх місце приходять нові ліцеїсти.

Цього року здобути статус ліцеїста-крутянина претендують понад дві з половиною сотні юнаків. Вони достатньо мотивовані та мають досить непогані показники оцінок у своїх школах. Тепер їм треба підтвердити ці бали та визначитися у своєму бажанні присвятити своє життя захисту держави.

Особливості карантинного періоду вимагають суворо дотримання рекомендацій медичних служб у проведенні іспитів. З цієї причини кожен абітурієнт проходив термометрію, перш, ніж був допущений на територію закладів та перебувають у масці.