У МВС назвали умови, за яких поліцейські охоронятимуть пасажирські потяги

За створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази правоохоронці готові охороняти пасажирські залізничні перевезення

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко у Facebook.

"Про "ініціативу" АТ "Укрзалізниця" залучити поліцейських до охорони пасажирських поїздів. Ми готові охороняти пасажирські залізничні перевезення при умові створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази для поліцейський підрозділів, які ці функції мали би здійснювати", - зазначив Мартиненко

Він нагадав, що порядок взаємодії органів поліції з підрозділами АТ "Укрзалізниця" було затверджено спільним наказом МВС та Мінінфраструктури у березні 2020 року.

Мартиненко наголосив, що у наказі йдеться, що при виявленні кримінальних, адміністративних правопорушень, інших подій на об'єктах інфраструктури залізничного транспорту чи в рухомому складі працівники підрозділів АТ "Укрзалізниця" негайно повідомляють про це орган поліції.

За його словами, що до прибуття поліцейських, за можливості, уживаються заходи щодо недопущення сторонніх осіб до місця події та за потреби викликається екстрена медична допомога та/або інші аварійно-рятувальні служби.

"Для забезпечення охорони пасажирських поїздів підрозділами поліції необхідно такі підрозділи перед тим створити, розширивши штат поліцейських, забезпечити їх фінансування з бюджету, технічне оснащення та соціальні гарантії. Інакше все це працювати не буде”, - додав Мартиненко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb