Залякують перевірками та вимагають гроші: Держлікслужба попередила про шахраїв

Держлікслужба попередила про шахраїв, які представляються співробітниками відомства та вимагають перевести гроші на банківську картку, або готуватися до перевірок

Про це повідомила пресслужба Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Згідно з повідомленням, до центрального апарату Держлікслужби почали надходити  повідомлення від суб'єктів господарювання про підозрілі телефонні дзвінки, які здійснюються начебто працівниками відомства. 

"У таких розмовах у ліцензіатів вимагають або перевести гроші на банківську картку, або бути готовими до перевірок", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що жоден зі співробітників Держлікслужби не здійснював дзвінки з вимогами переказу грошових коштів і не має на це повноважень. 

Крім того, у відомстві підкреслили, що планові перевірки в умовах карантину Держлікслужба не проводить, крім заходів державного ринкового нагляду.

У той же час, у Держлікслужбі зауважили, що про проведення планових перевірок суб'єкт господарювання може бути попереджений у телефонній розмові. Проте перед початком здійснення заходу, службовець Держлікслужби має пред'явити посвідчення та надати його копію суб'єкту господарювання.

При цьому у посвідченні на проведення заходу обов'язково зазначаються, зокрема, номер і дата наказу, на виконання якого здійснюється захід, перелік посадових осіб, які беруть участь у здійсненні заходу із зазначенням їх посад, прізвища, ім'я та по-батькові, а також підстави для здійснення заходу.

У Держлікслужбі закликали бути пильними щодо підозрілих дзвінків, а також звертатися до правоохоронних органів у разі отримання повідомлень з вимогами про переказ грошей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb