340 тис. грн: за руйнування історичних пам’яток оштрафували підприємців у Львові

За самовільні роботи у будинку XIX ст. з двох компаній стягнуть по 170 тис. грн

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці заступник міського голови з питань розвитку, голова адмінкомісії Львівської міської ради Андрій Москаленко.

Йдеться про будівництво на вул. Січових Стрільців, 2, яке затіяли у дворі найстарішого на вулиці житлового приміщення. Археологи, які раніше говорили про незаконні роботи, зазначають, що фундаментом тут слугують дубові палі: так у місті ставили будинки на болотистих місцях.

За словами Андрія Москаленка, представнику юридичної особи вручили припис про зупинення робіт, але він його проігнорував. Крім того, адмінкомісія двічі розглядала питання, але власник будинку не надав документів на проведення робіт. 

Незаконні роботи проводить компанія "Еліт Нерухомість". Згідно з даними Youcontrol, її керівницею є Маланія Козловська – донька депутата ЛМР Григорія Козловського. Підприємство діє понад 18 років та надає в оренду і експлуатацію нерухомість, оптово продає деревину, будівельні матеріали та санітарно-технічне обладнання. 
Другий штраф отримало товариство "Тута-Нота" – через вибиття дверей у пам’ятці архітектури за адресою вул. Івана Франка, 90. Компанія займається роздрібною торгівлею.

Андрій Москаленко наголошує, що підприємства повинні відновити будівлі та сплатити штрафи протягом місяця.