Львівські десантники представлятимуть Україну на багатонаціональних навчаннях в Німеччині

У Федеративній Республіці Німеччина розпочалося багатонаціональне навчання "Сейбр Джанкшн – 2020". Україну презентуватимуть бійці, котрі воювали з російсько-окупаційними військами на Сході України

Про це повідомляє прес-служба 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, передає "Еспресо.Захід".

До навчання, яке проходитиме на базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності у Хохенфельсі, залучаються 17 країн. Зокрема Албанія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Вірменія, Греція, Грузія, Ізраїль, Італія, Косово, Литва, Латвія, Македонія, Польща, Румунія, США, Україна та Франція.

Україну представлятиме підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, яка дислокована на Львівщині. Усі військові підрозділу мають чималий бойовий досвід, що набули під час російсько-української війни. Дехто з військовослужбовців брав участь у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки, а також багатонаціональних навчаннях.

Нині українські десантники розпочали отримання та налагодження необхідного майна та спорядження, а також розпочали заходи безпосередньої підготовки: планування, проведення інструкторсько-методичних занять у складі підрозділів рівня взвод – рота, проведення занять з військовими посередниками тощо.

Під час польової фази навчань, підрозділ 80 окремої десантно-штурмової бригади буде діяти в складі 503-го полку 173-ї повітряно-десантної бригади (173rd Airborne Brigade) ЗС США в Європі.

Довідка. "Сейбер Джанкшн" – серія багатонаціональних навчань, які проводяться Командуванням підготовки 7 армії Сухопутних військ Збройних Сил США.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb