У Києві пройшов третій тур змагання з дрифтингу "NoMotors Drift Games"

Це найбільш видовищний вид автоспорту у світі на даний момент, який набуває все більшої популярності

На турнір з’їхалися пілоти з усієї країни. Серед них – 35 річний киянин Артем Приходько. Який вже другий рік поспіль бере участь у змаганнях. Готувався до них майже півроку.

“Це кайфово. Це безпечно. І дуже багато людей роблять це на вулицях. Це не правильно. Ми проти цього. І ми робимо це тут, при правилах, при суддях. Ми отримуємо емоції, неймовірні емоції. Коли ти читаєш суперника і їдеш за ним, не знаючи, як він зараз себе поведе. Це найголовніше. Тому ми усі тут зібралися.”, - каже Артем.

Швидкі автомобілі, запах спаленої гуми та шалена доза адреналіну у крові. Така атмосфера панувала на змаганнях. За правилами пілоти виконували синхронні завдання. Один пілот-лідер виконує маневри, друге авто - має їх повторити. Потім водії міняються місцями. Переможця визначають за принципом — хто краще виконав завдання. Через такі змагання організатори популяризують цей вид спорту.

Крім професійності водія важливу роль відіграє справність автівки. Тому перед заїздом усе ретельно перевіряють. А гуму на задніх колесах використовують саме від українського виробника — шинного спонсора змагань компанії “РОСАВА”. Це нові моделі шин Premiorri Solaso S Plus.

“Організатори змогли вияснити, що шини витримують усі температурні навантаження і дозволяють проїхати без проблем повністю усю конфігурацію траси”, - каже представник компанії-партнера Данило Шипілов.

 Переможець змагань отримав грошову винагороду, тріумфальний кубок та визнання серед пілотів-колег. Ним став Юрій Дрифтовський, друге місце виборов Ярослав Треш, а третє — Артур Подлужний.