Укрпошта до кінця року запустить ще 500 пересувних відділень в шести областях, - Мінінфраструктури

Укрпошта запустить 500 пересувних відділень у Київській, Одеській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях до кінця року

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, до кінця року в Київській, Одеській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях запрацюють 500 пересуваних відділень Укрпошти.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, пересувні відділення дозволяють надавати доступні поштові послуги навіть у віддаленіших куточках України, де проживає близько 10 млн людей. 

Криклій нагадав, що уже два роки поспіль цей проєкт функціонує в Чергігівській області, де 130 пересувних відділень обслуговують 1500 населених пунктів. Таким чином, до кінця року пересувних відділень в Україні буде 630.

У пресслужбі зазначили, що пересувні відділення обслуговують жителів населених пунктів з чисельність населення до 2 тис. осіб і здатні надавати 100% послуг Укрпошти. Зокрема, вони здійснюють доставку ліків, передплачених газет і журналів, тоарів за каталогами, а також надають фінансові послуги: виплату пенсій, сплату комунальних послуг та поштові перекази.

Графік роботи пошти у кожному населеному пункті буде розраховуватись в залежності від чисельності та потреб населення. Так, у селах з населенням до 100 жителів авто заїжджатиме раз на тиждень, до 500 жителів - двічі на тиждень, до 1200 жителів - тричі, понад 1200 - 4-5 разів. У селах і селищах із більшим навантаженням працюватиме постійний листоноша навіть у дні, коли Укрпошта не приїжджатиме.

Проєкт пересувних відділень також дозволить працівникам компанії заробляти на 70% більше: всі працівники компанії в областях, де буде пересувне відділення можуть долучитися до цієї роботи.

Зазначається, що пересувні відділення також обслуговуватимуть хутори, де налічується до кілька десятків жителів. Туди приїжджатиме авто з бригадою, яка складається з листоноші, водія-супроводжувача та начальника пересувного відділення.

У більших населених пунктах також працюватимуть точки присутності, а авто пересувного відділення зможе доставити товари, ліки та інше, відвідати тих, хто не має можливості дійти до пошти.

У пресслужбі зауважили, що повністю проєкт буде реалізований до кінця 2021 року. Планується, що до цього часу всією Україною курсуватимуть понад 1800 пересувних відділень, а листоноші матимуть смартфони чи планшети для автоматизації усіх процесів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb